Tillbaka på 1990-talet skrev jag om ett experiment för att bevisa att man kunde skicka information snabbare än en ljushastighet inuti ett vakuum eller en låda. Jag har faktiskt skrivit flera artiklar om detta ämne, till exempel en med titeln; “Teorin att vibrationsenergi går åt båda hållen i tiden”, där jag teoretiserar med hjälp av ett mentalt experiment att det faktiskt måste vara möjligt. Naturligtvis, när jag försöker förklara detta för vilken utbildad vetenskapsman som helst, faller de tillbaka på Einsteins teori att ingenting kan färdas snabbare än ljusets hastighet, och hävdar att det inte är möjligt. Diskussionen stannar och de vägrar att engagera sig i frågan.

De säger faktiskt saker som; “det var inte det jag fick lära mig i skolan”, som om det slutförde svaret. Det gör det inte. Vi fick alla lära oss massor av saker i skolan, och de flesta teorier och saker vi trodde visade sig vara; inte riktigt så. Så vem kan säga att Einstein har rätt i alla avseenden, eller att vi inte kan hitta en väg runt hans absoluta uttalande inom den teorin. Personligen tror jag inte att det är korrekt. Vem är jag att utmana experterna, eller Einstein frågar du?

Tja, jag tror att Einstein gav mig tillåtelse att utmana honom och hans teorier, han gick till och med så långt som att säga en gång; “utmana experterna”, och därför har jag alltid gjort det. Nu var det en bra artikel nyligen i Physorg (prick) com med titeln; “Först, snabbt och snabbare,” den 6 april 2012 av Paul Lett som sa;

“Forskare i PML:s Quantum Measurement Division har producerat de första superluminala ljuspulserna som gjorts genom att använda en teknik som kallas fyrvågsblandning, vilket skapar två separata pulser vars toppar fortplantar sig snabbare än ljusets hastighet i ett vakuum.”

Detta borde vara vettigt för alla som studerar rogue wave theory, eller ljud. Vågor är vågor och vi kan observera dem i den naturliga miljön ADR tank hjälp av utrustning eller sofistikerad teknik. Idag har vi den där otroliga tekniken som gör att vi kan se vad vi bara kunde ana tidigare. Och nu har forskarna kunnat mäta den potentiella eventualiteten av exakt det jag diskuterade på 1990-talet, om än med ett lite annorlunda schema, men de har ändå visat mig rätt, det är en skön känsla.

Nu då, tillbaka till rubriken på denna artikel, och en stridspunkt jag skulle vilja ta upp. Hur vågar någon i det vetenskapliga samfundet nöja sig med absoluter och inte ständigt leta efter ny information, kunskap eller driva sina sinnen till större upptäckter. Det är bra att se att dessa forskare ovan också var villiga att utmana experterna. Faktum är att många människor kan bli mycket förvånade över vad de har hittat, men det är jag verkligen inte, jag hade faktiskt förväntat mig att någon en gång skulle komma på det.